Rotaract Club Almelo

Rotaract is de club voor jongeren tussen de 18 en de 35 jaar, werkend of studerend, die zich actief willen inzetten voor de maatschappij en daarbij hun grenzen willen verleggen. Enerzijds betekent dit dat goede doelen in binnen- en buitenland worden ondersteund. Vaak zijn deze doelen groepen mensen die het minder getroffen hebben en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Anderzijds wordt er veel geleerd en ervaring opgedaan door het organiseren van projecten, het volgen van trainingen en workshops en door bedrijfsbezoeken of sprekers.

Rotaract staat voor Rotary in action. Rotaract kan gezien worden als de jongerenafdeling van Rotary en werd opgericht in 1968 door Rotary International, een wereldwijde vereniging voor serviceclubs.

Rotaract is een wereldwijde organisatie met ruim 176.000 leden, verdeeld over 156 landen. Zo’n beetje elke grotere plaats in Nederland heeft een Rotaract Club. Rotaract Nederland telt ongeveer 50 clubs en meer dan 500 leden. De Rotaract Clubs komen vaak eens in de twee weken bij elkaar om ondermeer projecten te organiseren. Daarnaast is er tijd voor gezelligheid. Ook zijn er landelijke activiteiten, zoals borrels, feesten en een gala’s.