Selecteer een pagina

Almelo City Cup

Onlangs waren twee bestuursleden van stichting Goldstars Heracles Almelo te gast bij Rotaract Almelo. Reden van het bezoek was om onze leden kennis te laten maken met de Almelo City Cup, hét Internationale Walking Football toernooi van Almelo. Walking football is een aangepaste vorm van voetbal speciaal voor ouderen. Het is enkele jaren geleden in Engeland bedacht en heeft als doel: bewegen en tegengaan van isolement bij ouderen. Nederland heeft momenteel circa 200 Walking Football clubs.

 

Éen van die clubs is Heracles Almelo, dat hun team onder brengt onder de stichting Gold Stars Heracles. Het is een zelfstandige stichting die in 2014 is ontstaan en inmiddels circa 50 leden heeft. Doelstellingen van de stichting zijn: het in stand houden van Walking Football in Almelo, het promoten van Walking Football in de regio en het jaarlijks organiseren van een internationaal toernooi.

Dit internationale toernooi is inmiddels in Nederland, maar ook over de grenzen uitgegroeid tot een begrip. De Almelo City Cup verwelkomt jaarlijks 400 personen vanuit Engeland, Schotland, België, Duitsland en Nederland. Gedurende het toernooi, dat meerdaags is, slapen 300 gasten in Preston Palace en wordt er naast het voetbalprogramma ook voor side-events georganiseerd. Doelstellingen van het toernooi zijn: promoten van Walking Football bij Gold Stars Heracles, promoten van Heracles Almelo en het promoten van Almelo als stad en regio.

Het promoten van Almelo als stad en regio is een doelstelling die ook energie bij Rotaract Almelo oplevert. Als club verbinden wij ons graag aan evenementen zoals de Almelo City Cup en willen we in de toekomst gaan verkennen wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Organisatie Almelo City Cup te gast

Geplaatst door Huib Rouwenhorst op Zondag 3 juni 2018

Lid worden?
Waar wacht je nog op?