Selecteer een pagina

De club voor de Young Professional

Rotaract Almelo

Rotaract is een wereldwijde organisatie met ruim 176.000 leden, verdeeld over 156 landen. Zo’n beetje elke grotere plaats in Nederland heeft een Rotaract Club. Zo ook in Almelo. Rotaract Nederland telt ongeveer 50 clubs en 500 leden.

Rotaract is een organisatie van serviceclubs voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar, werkend of studerend. Enerzijds betekent dit dat goede doelen in binnen- en buitenland worden ondersteund. Vaak zijn deze doelen groepen mensen die het minder getroffen hebben en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Anderzijds wordt er aandacht besteed aan de individuele ontwikkeling van de leden. Dit wordt gedaan door het samen organiseren van projecten, bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten en de komst van sprekers. Daarmee is Rotaract de ideale springplank bij de start of opbouw van je carrière!

De circa 50 Rotaract Clubs in Nederland zijn verdeeld over 7 districten. Ieder district wordt door een afgevaardigde uit het district vertegenwoordigd in het landelijk bestuur. De districten maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotaract dat in totaal 7300 Rotaract Clubs telt met ongeveer 176.000 leden uit meer dan 150 landen. Rotaracters zijn niet alleen welkom in hun eigen club, maar de deur staat wereldwijd voor hen open bij Rotary en Rotaract clubs!

Via Rotaract leer je snel mensen binnen én buiten Nederland kennen. Het wereldwijde netwerk van clubs en leden biedt de unieke mogelijkheid om overal ter wereld gebruik te kunnen maken van het Rotaract lidmaatschap. Vanuit die hoedanigheid kun je als club en lid ook ieder jaar deelnemen aan Nationale én Internationale evenementen!

Rotaract is opgericht vanuit vier doelstellingen, namelijk:

  • Maatschappelijke service
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Professionele ontwikkeling
  • Internationale service

Aansluiten bij Rotaract Almelo betekent elke twee weken een bijeenkomst op de vrijdag avond vanaf 20:00. Bij Rotaract Almelo worden verschillende activiteiten gepland, zoals: een vergadering, workshops, bedrijfsbezoeken, gastsprekers, netwerkbijeenkomsten en acties t.b.v. het goede doel. Daarnaast is er elke avond de mogelijkheid vooraf gezellig met elkaar te eten en afsluitend met elkaar te borrelen. Bij Rotaract Almelo proberen we elkaar samen met onze relaties te versterken en te ondersteunen bij de start van onze carrière! Een ideale springplank dus voor de young professional!

 

Ontdek de Rotaract

Jaardoel 2019

Stichting Leergeld

In Almelo leven circa 2400 kinderen die om financiële redenen niet deel kunnen nemen aan activiteiten die voor leeftijdsgenoten heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. In 2019 zal Rotaract Almelo zich daarom inzetten voor deze kinderen om óók mee te kunnen doen! Stichting Leergeld Almelo biedt kinderen op basis- en voorgezet onderwijs (4-18 jaar) de kans om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Meedoen op school is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Met de inzet van Rotaract Almelo hopen wij meer kinderen uit Almelo mee te kunnen laten doen!

Een nieuw jaar betekent ook een nieuw jaardoel!

Joost van Heteren

In de zomer van 2018 was het tijd voor een frisse wind bij Rotaract Almelo. De afgelopen jaren stond de club onder leiding van Pim Stulen en zijn bestuur. Op dinsdag 4 september j.l. werd er tijdens de jaarvergadering gestemd en gaf Pim het stokje over aan Joost van Heteren. Met Joost beschikt Rotaract Almelo over, misschien wel, de jongste voorzitter van alle Rotaract clubs in Nederland. Dat betekent zeker een frisse wind, met nieuwe ideeën en initiatieven! Joost heeft zich de afgelopen jaren bezig gehouden met het geven van voetbaltrainingen op diverse uithoeken in de wereld. Onder moeilijke omstandigheden en op bijzondere plekken heeft hij bewezen geen uitdaging uit de weg te gaan. Dat er bij Rotaract Almelo een mooie uitdaging voor hem ligt mag zeker gezegd worden! Deze uitdaging gaat hij graag samen aan met zijn bestuur, bestaande uit: Jacqueline Kuipers (penningmeester) en Kimberley Langeveld (secretaris). Alle leden van Rotaract Almelo wensen hen veel succes en kijken uit naar een succesvol jaar!