Select Page

Rotaract Almelo

Rotaract is een wereldwijde organisatie met ruim 176.000 leden, verdeeld over 156 landen. Zo’n beetje elke grotere plaats in Nederland heeft een Rotaract Club. Zo ook in Almelo. Rotaract Nederland telt ongeveer 50 clubs en 500 leden.

Rotaract is een organisatie van serviceclubs voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar, werkend of studerend. Enerzijds betekent dit dat goede doelen in binnen- en buitenland worden ondersteund. Vaak zijn deze doelen groepen mensen die het minder getroffen hebben en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Anderzijds wordt er aandacht besteed aan de individuele ontwikkeling van de leden. Dit wordt gedaan door het samen organiseren van projecten, bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten en de komst van sprekers. Daarmee is Rotaract de ideale springplank bij de start of opbouw van je carrière!

De circa 50 Rotaract Clubs in Nederland zijn verdeeld over 7 districten. Ieder district wordt door een afgevaardigde uit het district vertegenwoordigd in het landelijk bestuur. De districten maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotaract dat in totaal 7300 Rotaract Clubs telt met ongeveer 176.000 leden uit meer dan 150 landen. Rotaracters zijn niet alleen welkom in hun eigen club, maar de deur staat wereldwijd voor hen open bij Rotary en Rotaract clubs!

Via Rotaract leer je snel mensen binnen én buiten Nederland kennen. Het wereldwijde netwerk van clubs en leden biedt de unieke mogelijkheid om overal ter wereld gebruik te kunnen maken van het Rotaract lidmaatschap. Vanuit die hoedanigheid kun je als club en lid ook ieder jaar deelnemen aan Nationale én Internationale evenementen!

Rotaract is opgericht vanuit vier doelstellingen, namelijk:

  • Maatschappelijke service
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Professionele ontwikkeling
  • Internationale service

Aansluiten bij Rotaract Almelo betekent elke twee weken een bijeenkomst op de vrijdag avond vanaf 20:00. Bij Rotaract Almelo worden verschillende activiteiten gepland, zoals: een vergadering, workshops, bedrijfsbezoeken, gastsprekers, netwerkbijeenkomsten en acties t.b.v. het goede doel. Daarnaast is er elke avond de mogelijkheid vooraf gezellig met elkaar te eten en afsluitend met elkaar te borrelen. Bij Rotaract Almelo proberen we elkaar samen met onze relaties te versterken en te ondersteunen bij de start van onze carrière! Een ideale springplank dus voor de young professional!

 

Ontdek de Rotaract